Anasayfa


     GAP MACERASI

   
Ürün Kodu : GAP 01
Üretici : KINDIL TURİZM
Fiyat : 2550 TL (KDV Dahil)
Ürün Özellikleri
10.06.2019 - 16.06.2019 tarihleri arasında 6 gece 7 gün ...KONTENJANIMIZ DOLMUŞTUR...
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar

GAP MACERASI

 

DİYARBAKIR – MARDİN –  ŞANLIURFA – ADIYAMAN –  GAZİANTEP

 
 1.                  GÜN: 10/06/2019

Sabah Antalya Havalimanında saat 05:30 buluşma ardından check-in ve bagaj işlemlerimizi tamamlayıp SunExpress’in saat 06:45 de ki XQ 7112 uçuşu ile Diyarbakır’a doğru havalanıyoruz. Saat 08:30 civarı havaalanında bizi bekleyen Rehberimiz ile buluşup 1 hafta boyunca bizi gezdirecek olan aracımıza yerleşip gezimize Diyarbakır’ı tanıyarak başlıyoruz. Diyarbakır Ulu Camii, Diyarbakır Surları, 10 Gözlü Köprü, Hasan Paşa Hanını ziyaret edip Midyat’ a doğru yolumuza devam ediyoruz. Hasankeyf de keyifli bir mola verip bu bölgeyi keşfediyoruz. Hasankeyf köprüsü, El Rızk Camii, İmam Abdullah Türbesi ve Hasankeyf çarşı gezisi sonrasında öğle yemeğimizi yemek için Batman’a uğruyoruz.

Yemek sonrası seyahatimiz sonrası Midyat’a ulaşıyoruz. Midyat konukevi ve meşhur Gümüşçülerini geziyoruz. Alış verişimiz bitince konaklayacağımız otele ulaşabilmek için Mardin’e hareket ediyoruz.

Konaklamamız Mardin’de…

 2.                  GÜN: 11/06/2019

Sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra Mardin Turumuza başlıyoruz. Şehrin merkezine büyük araçların girişi yasak olduğu için buradaki turumuzu yaya olarak gerçekleştiriyoruz. (Toplamda 800 m kadar bir tek yön yürüyüş yolu). Kırklar Kilisesi, Ulu Camii (75 basamak iniş çıkışlı bir yol), Zinciriye Medresesi, Ptt Evleri, Abbaralar, dar Mardin sokakları, Şehidiye Camisi ve Dilek Sabancı Müzesi gezisini yaptıktan sonra, Akkoyunlu mimarisi olan 500 yıllık Kasımiye Medresesi ziyaret edilecektir. Ayrıca İpek Yolu üzerinde, antik kaynaklarda Mezopotamya’nın Efes’i olarak tanınan Dara Antik Kenti ise, Mardin’in binlerce yıllık tarihini yansıtan, gözler önüne seren çok özel bölgedir. Bu bölgeyi ziyaret etmeden Mardin’den ayrılmıyoruz.

Öğle yemeğimizin ardından Şanlıurfa’ya hareket ediyoruz. Yolumuzun üstünde Eyyubnebi beldesine uğrayıp, Hz. Eyyub’un, eşi Hz. Rahime ve Hz. Elyesa’nın kabirlerini ziyaret ediyoruz. Harran ziyaretini gerçekleştirip Şanlıurfa’ya ulaşıyoruz.

 Akşam konaklamamız Şanlıurfa’da…

 3.                  GÜN: 12/06/2019

 

Kahvaltı sonrası 13 bin yıllık ve tarih kitaplarının yeniden yazılmasına sebep olacak olan Neolitik Dönemin en kompleks yapısı olan ilk tapınak merkezi Göbekli Tepe’yi geziyoruz.

 2015 yılında açılan ve şu anda Türkiye’nin 5. müzesi konumunda bulunan Şanlıurfa Arkeoloji ve Mozaik Müzeleri ilk ziyaret edeceğimiz yerler içerisinde. Müze ziyaretimiz sonrası Balıklı Göl ve Ayn Zeliha Gölü, Hz. İbrahim’in doğduğu mağara, Hz. İbrahim’in ateşe atıldığı yer, Şanlıurfa Kalesi, Rızvaniye ve Halil-ül RahmanCamileri, Şanlıurfa Otantik pazarları (Bakırcılar Çarşısı, İsot Pazarı, Bedesten, Tütün pazarı gezilerimizi yapıp, Şanlıurfa da çarşı ortasında bulunan Gümrük Han’da yorgunluk kahvesi içip serbest zaman sonrası otele dönüş.

Akşam konaklamamız Şanlıurfa’da…

Arzu eden misafirlerimiz sıra gecesine katılabilir.

 4.                  GÜN: 13/06/2019

Kahvaltı sonrası keyifli bir yolculuk ile önce Atatürk Barajına uğruyoruz, ardından Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden birisi olan; yapılan arkeolojik çalışmaların Eski Taş Çağı’ndan itibaren insanların yaşadığını gösterdiği Adıyaman’dayız. İlk olarak Nemrut Dağı çevresindeki gezimize başlıyoruz. Öncelikle turumuzda “Genler Ülkesi” anlamına gelen Kommagene Krallığı’na ait yerleri gezerek başlıyoruz. Adını; üzerinde bazalt kartal heykeli bulunan sütundan alan ve üç kadına ait olduğu bilinen Karakuş Tümülüsü, Kahta Çayı’nın en dar kesiminde iki ana kaya üzerine kesme taştan yapılmış Cendere Köprüsü, Romalılar tarafından da kullanılan; ancak kalıntılarının çoğunun İslami döneme ait olduğu Yeni Kale ( Eski Kahta Kalesi ) ve Kommagene Krallığı’nın yazlık yönetim merkezi olan Eski Kale gezilerini tamamladıktan sonra, gün batımını izlemek üzere Nemrut’a doğru yola çıkıyoruz. Nemrut Dağı'nın zirvesindeki tümülüs ve onu çevreleyen kutsal alanlarıyla birlikte Nemrut Dağı Tapınağı, Kommagene Krallığı’ndan günümüze kalan en görkemli eser. Nemrut Dağı’nın zirvesinde bulunan Doğu ve Batı terasları Kommagene Krallığı’nda egemen olan Doğu ve Batı kültürlerinin göz alıcı bir örneği. Bölgenin en yüksek dağı olan Nemrut’un zirvesine Kommagene Kralı adına yaptırılan bir anıt mezarla birlikte dağın toplam yüksekliği 2206 metre… Burada, günbatımını eşsiz görsellikte izlemenin keyfiyle, anı fotoğrafladıktan sonra günü zirvede uğurluyoruz. Bu gece Adıyaman’da konaklıyoruz.

 5.                  Gün: 14/06/2019

Gaziantep’e doğru sabah kahvaltısı sonrası hareket ediyoruz. Yolumuzun üzerindeki Halfeti’ye ulaşıyoruz. Burada Fırat Nehri üzerinde yaklaşık 1 saat süren tekne turuna çıkıyoruz. Bu keyifli tekne gezisi esnasında rehberimizden Rum Kale’yi de (tekneden) ziyaret edip burası hakkında bilgiler alıyoruz. Tekne gezisi sonrası Halfeti’de yüzer dubalar üzerinde kurulu olan restoranların birisinde yerel çeşitlerin bulunduğu öğle yemeğimizi yiyor ve yolumuza devam ediyoruz. Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan Kelaynak Kuşları Üretim İstasyonunu ziyaret edip görevlilerden bilgiler aldıktan sonra, ertesi günü müzede göreceğimiz “Çingene Kızı” tasviri mozaik’in bulunduğu Zeugma Kazı alanına uğrayıp Gaziantep’e ulaşıyoruz.

 

Geceleme Gaziantep’te otelimizde.

 6.                  GÜN: 15/06/2019

Kahvaltımız ardından Gaziantep’i tanıyıp, keşfetmeye çıkıyoruz. İlk olarak Şehitler anıtı ile başlıyoruz. Ardından Gaziantep Evleri,  Kurtuluş Camii, Meryem Ana Kilisesi, Kendirli Kilisesi (Gazi Kültür Merkezi), Zeugma Mozaik Müzesi ziyaretleri ile yaptığımız günün ilk yarısının yorgunluğunu öğle yemeği ile üzerimizden atıp, günün ikinci yarısı için topladığımız enerji ile Gaziantep Kalesi ile başlıyoruz. Buradan Cam Müzesi, Mutfak Müzesi ve Hamam Müzesini görüp bilgiler aldıktan sonra Gümrük Han’da Yorgunluk kahvesi için mola veriyoruz. Bu kısa ama keyifli moladan sonra Bedesten, Bakırcılar Çarşısı, Yemeniciler Çarşısı, Almacı Pazarı gezilerimizden sonra vereceğimiz seberst zaman sonrası 1630’lu yıllardan kalan Tahmis Kahvehanesi’nde buluşuyoruz. Merkeze 10 km mesafede olan ve 600 bin yıl öncesine tarihlenen Dülük Antik Kenti’ni görmeye gidiyoruz.

 

Geceleme Gaziantep’te otelimizde.

  7.                  GÜN: 16/06/2019

Sabah kahvaltımız ardından öğlen bildirilen saate kadar alış-veriş için serbest zaman. Serbest zaman sonrası otelde buluşma ve saat 15:05 XQ7647 uçuş kodlu Antalya uçağımıza yetişmek üzere transfer aracımız ile havalimanına doğru yola çıkıyoruz.

Antalya Havalimanında bir sonraki yolculuğumuzda buluşmak üzere vedalaşıyoruz…

 

 

Not: Rehberimiz programın tamamını uygulamak şartıyla ihtiyaç duyduğu durumlarda sıralamada değişiklik yapabilir.

TUR ADI

TEK KİŞİLİK ODA

İKİ KİŞİLİK ODADA KİŞİ BAŞI

3 KİŞİLİK ODADA KİŞİ BAŞI

GAP MACERASI

6 gece 7 gün

 

2975 TL

 

2550 TL

 

2420 TL



VADE FARKSIZ 3 TAKSİT OLAN KREDİ KARTLARI

 

WORD KARTLAR 3

BONUS KARTLARA 3 + 2

AXESS VE WİNGS KARTTA 3 + 3 İMKÂNI (Business kartlar hariç).

(Döviz olan turlarda Taksitli ve tek çekim kart ödemelerinde yurt içi kartlarda TL olarak O günkü banka kuru üzerinden hesaplanıp tahsil edilmektedir.)

 

 

 

ÜCRETE DÂHİL OLANLAR

  • SunExpress Havayolları ile Antalya (AYT) – Diyarbakır (DIY) ve Gaziantep (GZT) – Antalya (AYT) ekonomi sınıf uçak bileti,
  • 4 ve 5* otellerde Mardin’de 1 gece ( 4* Artuklu Kervansaray şehir merkezi yarım pansiyon), Şanlıurfa’da 2 gece (5* Dedeman Şanlıurfa şehir merkezi yarım pansiyon), Adıyaman’da 1 gece (4* Hilton Garden Inn şehir merkezi yarım pansiyon), Gaziantep 2 gece (4* Best Western Ravanda şehir merkezi oda kahvaltı) olmak üzere toplam 6 gece konaklama,
  • Tur broşüründe bildirilen bütün turlar (panoramik şehir turları ve ekstra turlar),
  • Alan-Otel-Alan transferleri ve şehirlerarası transferler,
  • Profesyonel rehberlik hizmetleri,
  • Zorunlu Seyahat Sigortası (65 yaş üzeri misafirler için sigorta sürprim farkı uygulamaktadır. Fark ayrı olarak 65 yaş üzeri misafirlerden talep edilecektir).


ÜCRETE DÂHİL OLMAYANLAR

  • Tüm kişisel harcamalar,
  • Gaziantep’te akşam yemekleri,
  • Tüm müze ve ören yeri girişleri,
  • Programda belirtilmeyen tüm gezi ve turlar (rehberden ekstra talep edilmesi durumunda),
  • Öğle yemekleri,
  • Şanlıurfa’da sıra gecesi (arzu edildiği taktirde rehberimiz yardımcı olabilir),
  • Şoför ve Rehber Bahşişleri (isteğe bağlı),
 
 
Firmamız tarafindan onaylanmıyan hiç bir talep formu geçerli sayılmaz.
Talep Formu
İsim
Adet / Kişi
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Mesaj
 
 
 
   Sipariş sözleşmesinin tamamını okuduğumu ve anladığımı beyan ederim.



Üyelik Girişi